Foto’s gaan over non-verbale communicatie! Hierbij een aantal tips voor de juiste lichaamstaal.

Daniëlle Regnerij - InGeZicht

Binnenkort een zakelijke foto nodig? Zo nu en dan zie ik op Linkedin nog profiel foto’s die geknipt zijn uit een vakantiefoto. Ja je staat er leuk op. Toch is zo’n foto niet geschikt voor zakelijke doeleinden.

Let op de volgende aandachtspunten voor een geslaagde foto.

Zorg voor een ontspannen gezicht. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Een handige tip is de volgende:

Bol je wangen met flink wat lucht en laat de lucht daarna snel ontsnappen. Doe dit een aantal keer achter elkaar en je merkt het verschil. Je gezicht is duidelijk meer ontspannen.

Om een speels effect in de foto te krijgen, draai je soms met je lichaam een halve slag. Goed idee, want het zorgt ervoor dat een foto niet statisch wordt. Zorg er echter wel voor dat je met je ogen naar de lens blijft kijken. Bij een zakelijke foto wil je namelijk altijd contact met de kijker houden.

Voorkom een dubbele kin op de foto. Die kan ontstaan als je je kin een stukje naar achteren trekt. Je voorkomt dit als je je kin een klein stukje naar voren duwt. Echt niet meer dan een halve (tot hele) centimeter. Die eventuele dubbele kin is meteen weg.

En hou je kin recht. Een kin naar beneden kent verschillende associaties, zoals bijvoorbeeld verlegen. Een kin teveel omhoog wordt snel gelinked aan arrogantie. Ongetwijfeld niet je bedoeling.

Liever een echte glimlach dan een gemaakte glimlach. Maak een grapje of laat de fotograaf dat doen. Geen inspiratie? Geeft niet, een glimlach is namelijk geen must!

Wees jezelf en haal de kleine rafelrandjes in je non-verbale communicatie weg. Dan kijk je tevreden terug naar je gemaakte foto. Succes!

Andere blogs…

Anders Kijken, Meer Zien!

Anders Kijken, Meer Zien!

Anders Kijken, Meer Zien! “Hoe keek hij erbij toen hij dat zei?” “Huh? Je bedoelt wat hij zei?” “Nee, ik bedoel: heb...

Communiceren is Anticiperen

Communiceren is Anticiperen

Vaak zeg ik dit tijdens mijn workshops: Communiceren is Anticiperen! Voor een belangrijk gesprek ben jij vast goed...

Danielle Regnerij

Daniëlle Regnerij

06 2434 1926

info@ingezicht.nl

Powered by Raedtwinkel

Trainingen

Keynotes

Impact Analyses

Voorwaarden